Bowlingskor

När man ska bowla så krävs det att man har ett bra grepp mot golvet för att man ska kunna stå så stabilt som möjligt i sitt kast. Samtidigt ska skon inte hindra dig från att glida med foten för att kunna svinga klotet i en så rak bana som möjligt. Därför använder man speciella bowlingskor när man spelar. Skorna är utrustade med speciella sulor som såväl ger dig en glatt yta att glida på som en mer robust sida.

Man brukar säga att egna bowlingskor är bland den första utrustningen man bör köpa om man ska spela bowling på en mer professionell nivå. Det beror bland annat på att uthyrda/lånade skor är för sträva eller glatta. Som spelare får man inte rätt glid med dessa. Och många håller säkert med att bowling blir roligare när man börjar använda sin egen utrustning.

När man ska välja skor finns det en mängd olika råd att följa, men viktigast är självklar att skon sitter bekvämt på foten. Vilken typ utav sula du behöver kan bero på hur du spelar och därför kan det vara att smart att välja en modell där du enkelt kan byta ut sulan om den till exempel har blivit sliten eller förlorat sitt glid.

Bowlingskor för nybörjare behöver inte vara särskilt dyra, utan finns att köpa från 6-700 kronor. Men på dessa billiga skor så går det oftast inte att byta ut varken sulan eller klacken. Om man är ute efter riktiga bowlingskor med utbytbar sula och klack så kostar det lite mer. Räkna med att lägga ut ungefär 1500 till 2000 kronor för ett riktigt bra par bowlingskor. I den prisklassen är skorna ofta helt i skinn samt att det medföljer olika typer av sulor och klackar.